Pecanje, sportski ribolov, prirodne lepote, samo u emisiji...

zemlje nastavak

Emisije

Obišli smo celu Srbiju kao i region, bili smo u Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Mongoliji, ...
Pecali smo na potocima, jezerima, rekama, morima,otkrivali prirodne lepote, ...
Putovali smo avionom, helikopterom, kolima, čamcima, skelama, probijali se po nepristupačnim šumama, rečicama, ...
Lovili smo šarane, somove, pastrmke, smuđeve, štuke, meleze, pa čak i zlatne ribice, ...
Uživali smo, družili se, učili jedni od drugih, takmičili se, ...
Sve ovo možete videti u našim emisijama koje se redovno emituju na već poznatim kanalima, a deo ove atmosfere možete pogledati i u kratkim pregledima naših emisija koje slede.


Ribolov u Srbiji - Jagodina

Posle veoma naporne vožnje i pređenih nekoliko stotina kilometara stižemo u Jagodinu, grad koji se kao opština prostire na 470 kvadratnih kilometara, koji obuhvata 54 naselja i graniči se sa sedam opština.
Na ovom ribolovnom području gazduje Doo Rivers gard iz Jagodine, koji upravlja možda najlepšim i najatraktivnijim ribolovnim terenima Srbije.
Ovde smo boravili 5 dana i za to vreme smo obišli najinteresantnije delove ovog ribarskog područja.
Reka Grza sa dva mala jezera, a tu, kao kristal čista planinska voda prepuna kiseonika. Raj i utočište pegavih lepotica, a koliko smo mogli da vidimo i veoma krupnih klenova.
Velika Morava je najveća reka u Srbiji. Nastaje spajanjem Južne i Zapadne Morave, kod Stalaća, a utiče u Dunav u blizini sela Dubravice.
Dužina toka Velike Morave iznosi 185 km, zahvaljujući presecanjem 23 meandra, gde je dužina reke smanjena za oko 60 km, a nekad je iznosila 245km.
Zahvaljujući korisniku ovog ribarskog područja, na vodi je mnogo bolja situacija nego pre nekoliko godina. Voda se čuva, a to je rezultiralo povećanjem ribljeg fonda, mada se još uvek može naći po neka mala mrežica ili struk koje je zbog velikog vodenog prostranstva veoma teško naći.
Na vodopadu Velikog vrela smo završili prvi deo naše putešestvija po ribarskom području Srbija centar. Nastavljamo dalje ka Smederevu.

Ribolov u Srbiji - Leskovac

Naš dolazak na ribolovno područje Srbija jugoistok počeo je posetom Leskovcu i udruženju ribolovaca Veternica. Mnoštvo pehara i diploma koje smo videli u prostorijama ovog kluba, kazuje da je ovo udruženje vrlo aktivno i u sportskom ribolovu.
Naveći deo ovog ribarskog područja pripada slivu reke Južne Morave koji zahvata površinu od 15446km kvadratnih.
To je ogromno prostranstvo, a tu, pored Južne morave spadaju i njene pritoke: Veternica, Jablanica, Pusta reka i Toplica kao leve, zatim Vlasina, Nišava i Moravica kao desne pritoke.
Na ovom ribarskom području se nalazi i prelepo Vlasinsko jezero koje iz milošte zovu Srpsko more.
Na ovom jezeru se nalaze velika tresetna ostrva koja su jedinstvena u svetu.
Utisak koji smo poneli sa ovog ribarskog područja prevazilazi naša očekivanja bez obzira na loš ulov ribe. Ovde se nalazi oaza mira i tišine, čiste vode i opojnog planinskog vazduha.
Ovaj deo jugoistočnog dela Srbije je, mogu slobodno da kažem, fabrika crvenih krvnih zrnaca i biser jezersko planinskog, zdravstveno ribolovnog i rekreativnog turizma.

Ribolov u Srbiji - Smederevo

Posle obilaska dela ribolovnog područja Srbija centar, tačnije Jagodinskog kraja, evo nas na novom.
Došli smo u Smederevo, prelepi grad u severoistočnom delu Srbije na obali Dunava, koji je po priči ribolovaca vrlo interesantna ribolovačka destinacija.
Posle kraćeg obilaska samog Smedereva i Smederevske tvrđave sa Goranom Đurđević, upravnikom Doo Rivers Gard iz Jagodine i ribočuvarima ovog ribarskog područja, smo krenuli u obilazak dela Dunava kojim upravljaju.
Najpoznatiji ribolovni tereni ovog dela Dunava su od Orašca 9km uzvodno.... do ušća Velike Morave, koje se nalazi 12km nizvodno od Smedereva.
Na desnoj obali Dunava ima dobrih mesta za lov krupnije ribe i to kod izletišta Jugovo na kamenom nasipu, uzvodno od Stare Željezare i od ušća kanala US:Steel-a u Dunav. Sa leve strane obale je Ivanovački dunavac, Brestovačka ada.
Na relativno malom prostoru veoma mnogo intresantnih ribolovačkih terena.

Ribolov u Nemackoj 2010

Dogovor sa Acketom Ljubomirovičem od pretprošle godine, smo ove jeseni realizovali, baš u vreme kada se u Študgartu odigravao jedan od najvećih Beer festivala u Nemačkoj.
Na području pokrajine Baden Vitemberg, planirali smo da ostanemo desetak dana i da za to vreme obiđemo ribolovne terene koje do sada nismo obišli, a ima ih mnogo.
U narednih 5 emisija ćete moći videti veoma interesantne ribolovne terene na kojima smo lovili šarane, štuke, linjake, ali i uživati u prelepoj prirodi.

Ribolov u Srbiji - Kruševac

Naše putešestvije po ribolovnim područijima nastavljamo dalje i
posle obilaska ribolovnog područija Kraljeva evo nas u Kruševcu, prelepom gradu bogate tradicije i viševekovne istorije.
Po preporuci domaćina, obišli smo Zapadnu Moravu, zatim reku Rasinu i jezero Ćelije.
I ovo ribolovno područje sa bogatim vodenim resursima predstavlja izuzetan turistički potencijal, ali je na žalost malo iskorišćen.

« 1 [2] 3 4 5 6 »

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekih od emisija serijala Ulovi Trofej, to mozete uciniti na nasem sajtu po posebnim cenama. Za kupovinu idite na link Kupovina.

Lov i Ribolov

Kablovski operater SBB

SVAKI DAN 09:00(p)
SVAKI DAN 15:00(r)
SVAKI DAN 21:00(r)
SVAKI DAN 03:00(r)

KANAL 9, Novi Sad

Regionalni emiter

UTORAK 21:00(p)
NEDELJA 14:10(r)

RTV SANTOS, Zrenjanin

Regionalni emiter

UTORAK 21:30(p)
SUBOTA 14:30(r)
NEDELJA 19:00(r)

Sponzori emisije

novel internet prodavnica
Restoran Fontana - Novi Sad
Penanta - Pet House
EuroTechno - Izrada namestaja
novel internet prodavnica
novel internet prodavnica

Kontakt

E-Mail

PRODUKCIJA TROFEJ

Fruškogorski put 101

21208 Sr. Kamenica, Srbija

 

Tel: +381 69 2800-667

 

Ukoliko imate komentar, sugestiju, pa čak i primedbu u vezi naše emisije ili želite da nas kontaktirate iz nekog drugog razloga, kliknite na kovertu iznad da nam pošaljete e-mail.

Design and development by Slavko Bosancic

Naše kolege