Pecanje, sportski ribolov, prirodne lepote, samo u emisiji...

zemlje nastavak

Emisije

Obišli smo celu Srbiju kao i region, bili smo u Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Mongoliji, ...
Pecali smo na potocima, jezerima, rekama, morima,otkrivali prirodne lepote, ...
Putovali smo avionom, helikopterom, kolima, čamcima, skelama, probijali se po nepristupačnim šumama, rečicama, ...
Lovili smo šarane, somove, pastrmke, smuđeve, štuke, meleze, pa čak i zlatne ribice, ...
Uživali smo, družili se, učili jedni od drugih, takmičili se, ...
Sve ovo možete videti u našim emisijama koje se redovno emituju na već poznatim kanalima, a deo ove atmosfere možete pogledati i u kratkim pregledima naših emisija koje slede.


Ulovi Trofej - Švajcarska

Na poziv Gorana Medakovića - Gerija, ekipa emisije ULOVI TROFEJ je posetila Švajcarsku.

Švajcarska je alpska zemlja čija je prosečna nadmorska visina 500-800 m. Njeni najveći vrhovi prelaze i preko 4.500 m. i skoro su cele godine pod snegom.
Ovo je zemlja sira, satova, čokolada a priroda predivna.

Obišli smo mnogobrojne reke i jezera, prešli preko hiljadu kilometara i imali priliku da zabeležimo fantastične predele, vode, ulove.

Ono što je nama najznačajnije je to da smo na Nojenburgškom jezeru uspeli da ulovimo kapitalan primerak štuke, težine preko 20 kg, možda i najveću štuku ulovljenu na tom jezeru.

Ulovi Trofej - Ribolov na Dunavu - Banostor

Ovaj deo Dunava je poznat po odličnim terenima na kojima se dobro lovi bela riba, a kamp koji se nalazi na samoj obali govori kakva je poseta ribolovaca u toku godine.

Vodostaj Dunava je nešto niži nego što bi trebao da bude za ovo doba godine, pojavili su se šporovi, voda je na nekim delovima gde se peca bela riba, nešto brža,ali mislim da to neće biti problem jer ćemo biti sa vrsnim ribolovcima iz Valjeva čija je specijalnost pecanje bele ribe

Ulovi Trofej - Pelagicevo

Jezero Pelagićevo je nastalo šezdesetih godina prošlog veka, iskopavanjem šljunka za potrebe izgradnje magistralnog puta Tuzla-Orašje.
Prvi put je poribljeno šaranom, davne 1967. i od samog nastanka, na jezeru je zaživeo sportski ribolov.

Prosečna dubina jezera je oko 4 metra , a godišnje oscilacije vodostaja u zavisnosti od klimatskih faktora, kreću se do jednog metra.
Ovo jezero na kojem smo bili je bogato različitim vrstama riba. Najviše ima šarana, krupne babuške i ostale bele ribe, a od grabljivica krupnog soma, štuke i smuđa.

Zahvaljujući korisniku, ribolovačkom udruženjiu Šaran, koje brine o njemu, krivolova nema i ovde važi pravilo upecaj i pusti koje svi poštuju..

Ulovi Trofej - Beljanska

U potrazi za atraktivnim i ribom bogatim terenima Vojvodine uputili smo se ka Turiji, malom selu u Bačkoj koje okružuju 3 vode, Veliki bački kanal, Krivaja i Beljanska bara.

Beljanska bara je plitak vodeni tok koji nastaje u blizini starobečejskih salaša. Sastoji se od sedam jezera koja se ulivaju jedno u drugo.

Dužina ovog toka je oko 40km koji se na kraju uliva u veliki bački kanal kod Turije

Od ribe, kako smo čuli od ribočuvara, ima šarana babuške i ostale bele ribe, a od grabljivica najviše štuke, nešto manje smuđa i soma.

U povratku sa Beljanskog raja, posetili smo ribnjak R 129 koji se nalazi na putu Nadalj – Turija.

Sastoji se iz tri jezera koja su nastala kao posledica iskopa gline za ciglanu koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Lepo okruženje, domaća atmosfera, a u kombinaciji sa barskim pejsažom, daje prelepu sliku ovoj ribolovačkoj vodi.
Od ribe ima šarana amura i soma a dozvoljeno je i noćno pecanje.

Ono što smo ovde videli i doživeli obećava, drago mi je da smo upoznali još jednu lepu ribolovačku oazu, pravu meke za ribolovce koji su željni pravog odmora.

Ribolov u Srbiji - Zaječar, Bor

Posle obilaska vrlo atraktivnog ribolovnog područja Srbija Centar odnosno smederevskih ribolovnih terena krenuli smo ka novom, a to je ribolovno područje Srbija Istok.
Istočna Srbija je izrasla između Dunava na severu i Stare planine na jugoistoku, uzduž granice sa Rumunijom i Bugarskom, sa nepreglednim šumskim prostranstvima, stotinama kilometara šumskih puteva, mnogobrojnih izvora, reka i jezera.
Obzirom da smo prvi put na ovom ribolovnom području, a iz iskustva koje imamo sa drugih ribolovnih područja, na prvom sastanku sa korisnikom smo zaključili da se ovde ozbiljno radi i da se velika pažnja posvećuje očuvanju pre svega ribljeg fonda, edukaciji najmlađih članova društva i na kraju samoj ekologiji, koja rezultira organizovanje ribolovačkih društava u čišćenju vodotoka reka koje se nalaze u njihovoj ingerenciji.
Pored onog što je Biljana Milutinović, upravnik ribarskog područja Srbija istok, predložila da obiđemo, ovde ima još mnogo toga da se vidi, jer je pored prirodnih lepota ovog kraja, samo informacije radi, u Srbiji rođeno 17 rimskih imperatora, od kojih su dvojica rođena u Istočnom delu Srbije. Jedan je Konstantin Veliki, a drugi Galerije, čije iskopine carske palate se nalaze 15 km od Zaječara, a mi smo je u toku našeg boravka posetili.
Na žalost, umesto da ovu emisiju završimo hepiendom i pričom o prelepim ribolovačkim destinacijama riibolovnog područja Srbija Istok, što u svari i jeste tako, na kraju ovu emisiju završavamo akcidentom koji se desio na Svrljiškom Timoku i pomoru ribe nemerljivih razmera, koji se danas, umesto sudskim presudama i visokim kaznama za učinjeni nemar, svodi na čaršijske priče i nagađanjima ko je kriv.
Pitanje koje se nameće samo po sebi je...zašto??? Koje pobude navode čoveka na ovako poražavajući čin?
Na žalost, nama ribolovcima ostaje samo nada da će novi zakon o ribarstvu i Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine, učiniti sve što je neophodno da se ono što je priroda velikodušno dala sačuva i da joj se da značaj koji zaslužuje.

« [1] 2 3 4 5 6 »

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekih od emisija serijala Ulovi Trofej, to mozete uciniti na nasem sajtu po posebnim cenama. Za kupovinu idite na link Kupovina.

Lov i Ribolov

Kablovski operater SBB

SVAKI DAN 09:00(p)
SVAKI DAN 15:00(r)
SVAKI DAN 21:00(r)
SVAKI DAN 03:00(r)

KANAL 9, Novi Sad

Regionalni emiter

UTORAK 21:00(p)
NEDELJA 14:10(r)

RTV SANTOS, Zrenjanin

Regionalni emiter

UTORAK 21:30(p)
SUBOTA 14:30(r)
NEDELJA 19:00(r)

Sponzori emisije

novel internet prodavnica
Restoran Fontana - Novi Sad
Penanta - Pet House
EuroTechno - Izrada namestaja
novel internet prodavnica
novel internet prodavnica

Kontakt

E-Mail

PRODUKCIJA TROFEJ

Fruškogorski put 101

21208 Sr. Kamenica, Srbija

 

Tel: +381 69 2800-667

 

Ukoliko imate komentar, sugestiju, pa čak i primedbu u vezi naše emisije ili želite da nas kontaktirate iz nekog drugog razloga, kliknite na kovertu iznad da nam pošaljete e-mail.

Design and development by Slavko Bosancic

Naše kolege